Make your own free website on Tripod.com

Strategieen, tips en trucs

Ga terug naar: Games, Settlers III, Strategie opbouwen kolonie, Settlers III links


Zet Pioneers midden op de map vlak naast de grenzen van je buren en zet er Lookout towers neer om te kunnen zien of je buren aanvallen. Vul niemands-land op met Lookout towers - Die kunnen alleen worden vernietigd door Pioneers.

Plaats NOOIT Small en Medium towers om je basis te verdedigen.

Gebruik alleen volle kastelen. Zet ze alleen neer langs vijandelijke grenzen. Zet ze zo dicht bij elkaar dat de Archers het kasteel naast hun kan verdedigen. Iedereen die nu aanvalt moet eerst door een muur van kastelen.

Laat de rest van je basis VOLKOMEN onverdedigd! Het is heel moeilijk om onverdedigd gebied te veroveren omdat je eerst een Small of Medium tower moet bouwen of er een Pioneer heen moet sturen. Een toren is makkelijk te veroveren en al jouw gebouwen worden vernietigd. Als je een boel torens bouwt ben je gemakkelijk te veroveren en jouw soldaten zijn dun verspreid over de hele basis.

Hou al je soldaten als een (1)  groep bij elkaar.

Maak een boel barracks achter ieder kasteel. Als 4 barracks 24 wapens hebben, kan je 96 soldaten maken in een paar seconden ( Alles wat je moet doen is AUTOMATIC omzetten naar MANUAL) - En ze hebben allemaal de laatste wapens. Jouw Lookout towers geven je alle tijd om 100 rondslenterende mannen naar de 4 barracks te laten gaan en hun wapens te pakken. Als je 25 werkloze mannen naast je barracks wilt verander ze dan in Pioneers en stuur ze naar je barracks en verander ze terug in werkmannen. Op die manier kan je ze recruteren wanneer je ze snel nodig hebt. 

Zet enkele Healers Quarters neer bij je kastelen.

Maak minstens 3 Iron smelters en 3 Weaponsmiths.

Gebruik 100 of meer Pioneers om al het land te nemen wat je kan. Dat geeft je de kracht van je soldaten binnen je grenzen.

Plaats gebouwen zo dat er alleen een korte wandeling nodig is voor ieder product. Dit verzekert een snel vervoer van goederen. Zet je Slaughterhouse en Bakery vlakbij de mijnen die die producten gebruiken.

Focus je eerst op het krijgen van wapens, dan pas op goud (Bouw minstens 3 Gold smelters) en dan pas op mana. De 100 soldaten van je tegenstander met 56% maken jouw 30 soldaten met 96% zo af. Magie is niet goed genoeg om een geweldige troep soldaten af te maken.

Als je maar 1 barrack hebt - En je tegenstander zet daar 15 archers neer, dan zullen die alle nieuwe recruten met  een schot onmiddelijk een kopje kleiner maken. Zet daarom towers neer naast je barrack met archers er op.

Onthoud:


Als je wordt aangevallen of zelf aanvalt, stuur je spearmen naar je tegenstander met je archers beschermd achter hen en zend je swordsmen rondom ze om de archers van je vijand te vermoorden te vermoorden. Als zijn archers dood zijn dan moeten jouw archers de rest dood schieten, omdat ze aan alle kanten ingesloten worden door jouw spearmen en swordsmen.

uitlegs3.gif (2596 bytes)

Als je een toren verovert zou je hem in het algemeen meteen moeten vernietigen. De grond blijft van jou en je vijand kan het niet terugveroveren en je blijft niet zitten met een soldaat die kleine groepjes hout en steen verdedigt, als hij beter kan helpen met de volgende toren innemen.

Bouw 8 of meer Vineyards en Small temples, want hoe sneller je mana hebt, hoe eerder je kan upgraden en 'Heavenly gifts' met goud en ijzer je kan krijgen.

Aan de achterkant van je basis (zoals een nauw schiereiland) gebruik je een Pioneer om een klein stukje grondgebied in te nemen, die de rest van je kolonie niet aanraakt, maar 2 of 3 stappen er vandaan zit. Bouw een Market zo dicht mogelijk bij de rest van je land en kijk hoe je Donkeys al jouw goud 3 stappen verder in je nieuwe kolonie dumpen! Je hoeft niet eens een Storage pit te bouwen! Het goud verschijnt niet in je 'Hoofdbasis' inventory, maar je soldaten krijgen er wel % bij, als het goud is gedumpt op je eigen land. Laat er een paar Archers patrouilleren om evt. spionnen af te maken die te dichtbij komen.

Vertaald uit het  Engels, s3.gagames.com